1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nyrakad Caj kör avskalad musik

För Caj Karlsson är det förändringarnas tid.
Han har rakat av sitt hår och skrivit musik under kontorstid, men också slitit sönder sitt sim-kort och ångrat sig.
Nu tar han och Världens bästa band ny sats med spelning i Karlskrona.
Nyheter • Publicerad 14 april 2005

Det är en strålande klarblå vårdag på Hasslö, den blekingska skärgården när den är som bäst och till och med Fabian Månsson-statyn verkar le i all sin svarthet. En lika leende Caj Karlsson tar emot.

-Sista månaderna har känts riktigt bra. Våren kommer och livet börjar, förklarar han.

Men det krävdes en rejäl sänka för att nå hit. Caj och Världens bästa bands album Somliga straffar Gud med en gång blev en succÈ och tog sig in på albumlistans niondeplats. Singeln Rosor med Lars Demian och Mikael Wiehe som gästartister blev Sveriges näst mest sålda. Därefter hände något.

Hemliga sommarplaner

Bandet tröttnade på upprepat strul och inställda spelningar och funderade på att avbryta samarbetet. Men ett krismöte räddade situationen.

-Vi är nio stycken och mycket ska klaffa. Jag har kanske haft en svacka, men vi ser framåt. Nu är det verkligen nytändning inför sommaren.

Exakt vad som planeras är hemligt. Men det rör sig om en turnÈ tillsammans med en etablerad artist och planer finns på en ny skiva till hösten. Men först gäller lördagsspelningen i Karlskrona.

-Vi har repat hårt, det brukar vi aldrig göra. Det blir fyra nya låtar och några låtar görs unplugged i ordets rätta bemärkelse. Publiken får hålla tyst om de vill höra.

Under nytändningen har Caj skrivit låtar klockan 9-14 på dagarna och det är tydligt att framtidsambitionerna lever.

-Jag vill gärna göra en platta till och komma ett steg längre. Jag vill ha det stora nöjet att säga till Per Bjurman när han ringer: tack för visat intresse, men jag vill inte vara med på era jävla Farmen-sidor.

Besatt av Farmen

Per Bjurman är Aftonbladets musikguru och representerar för Caj den doku-värld han är så olidligt trött på. En viktig anledning är att han själv fastnade framför Farmen.

-Av alla jäkla program! Jag tittade mig själv i spegeln och tänkte vill jag vara en sådan som tittar på detta? Men jag är inte bättre människa än att jag måste sätta upp ett totalförbud för dokusåpor för mig själv.

Där han nu bor finns som tur är inga fler än de markbundna kanalerna och för att inte bli cyniker tittar han bara på en nyhetssändning per dag.

Förstörde sim-kortet

Under svackan var Caj Karlsson så trött på alla samtal att han rev sönder sim-kortet till mobiltelefonen. Det viktigaste var nog att han ångrade sig och fick magkramp över alla förlorade nummer till arrangörer.

På frågan om den nya frisyren skrattar han länge innan han svarar.

-Jag tröttnade. Jag har försökt ändra insidan så länge, med blandat resultat, så jag tänkte att jag får börja med det yttre. Så är man ju trött på att se samma gamla nylle.

Caj Karlsson och Världens bästa band uppträder på Konserthusteatern i Karlskrona på lördag. Förband är Elias, från Skåne. Det kommer även att visas en film från skivinspelningen i Kristianopel.

Olof Åkerlund
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.