1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nya strejkförhandlingar i Hollywood

Nu är det klart att förhandlingarna mellan Hollywoods manusförfattare, WGA, och film- och tv-producenterna kommer att återupptas. Den 26 november återvänder parterna till förhandlingsbordet. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 17 november 2007

Nu är det klart att förhandlingarna mellan Hollywoods manusförfattare, WGA, och film- och tv-producenterna kommer att återupptas, uppger nyhetsbyrån AP.

I ett gemensamt uttalande meddelade manusförfattarnas fackförbund, Writers Guild of America (WGA), och en allians av film- och tv-producenter på fredagen att man kommer att återvända till förhandlingsbordet den 26 november.

Detta efter att manusförfattarna nu strejkat i nära två veckor, en strejk som redan fått konsekvenser.

Bland annat har populära pratshower som "The tonight show with Jay Leno" och "Late show with David Letterman" tvingats sända repriser i brist på nyskrivet material.

Ett flertal dramaserier har också påverkats av strejken, bland dem "24", "Desperate housewives" och "Grey's anatomy".

Enligt det gemensamma uttalandet kommer de båda parterna nu inte att uttala sig vidare om saken.

Konflikten handlar om att manusförfattarnas fackförbund, Writers Guild of America (WGA), har krävt att dess medlemmar ska få en större andel av intäkter från dvd-försäljning och internetdistribution. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.