1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nu lever Lucie ut sina drömmar

Hon gjorde sig först ett namn som hitmakare åt popakter som Liberty X och S Club 7 vokalissan Rachel Stevens. Men Lucie Silvas har alltid varit sångerska i första hand, och nu lever hon ut sina drömmar i eget namn.
Nyheter • Publicerad 25 april 2005

Debutalbumet Breath In har redan sålt platina hemma i England, och kollegorna jublar. Bland Lucies största fans märks bland andra Burt Bacharach, Lionel Richie och Coldplays frontman Chris Martin.

-Yeah, det stämmer väl, säger hon blygsamt, Jag jobbade med Burt en gång, men jag är inte helt säker på om han gillade mig. Fast visst är det härligt när jag får uppskattning från kollegorna, det är en enorm komplimang. Särskilt när det kommer från en idol som Lionel eller en inflytelserik artist typ Chris.

En ohipp skiva

Lika positiv har inte kritiken från proffstyckarna varit. Ömsom vin ömsom vatten är Lucies bedömning. Kanske har detta i viss mån att göra med att Breath är en tämligen ohipp skiva. Vi talar pianobaserad singer songwriting med popstänk utan tillstymmelse till ängsligt sökande efter de senaste musikaliska uttrycken.

Det låter väldigt annorlunda om man jämför med de låtar du skrivit för andra artister?

-Det var alltid menat att det skulle bli det. Jag glömde bort den här typen av låtskrivande då jag skrev åt andra. Visst var jag tacksam för att andra ville jobba med mig, men jag ville mycket hellre stå på scen och sjunga om sådant som betyder någonting, säger hon och fortsätter:

Ingen vanlig popsångerska

-Jag har aldrig gjort det på det enkla sättet. Jag ville göra en skiva som lät så äkta och individuell som möjligt, men då sade skivbolaget nej. De frågade mig varför jag inte bara gick in för att bli en popsångerska i stället, men då sade jag till dem att det inte är jag.

-Jag är en fan av både Britney Spears och Christina Aguilera, men vad är meningen med att försöka vara någon annan?

Fast är det inte väldigt svårt att försöka ha en seriös framtoning om man ser bra ut?

-Att gå på fotosessions och bli fotad av skvallerblaskorna känns väldigt främmande för mig. Jag känner mig inte bekväm med att dra uppmärksamhet till mig om det inte gäller min musik. Du lär inte se mig ragla ut från en klubb klockan fem på morgonen.

Peter Eliasson

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.