1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nisse Hellberg rockar billy

Det vara bara ett knappt år sedan han släppte förra soloskivan. Nu är Nisse Hellberg tillbaka med ny skiva. Soundet är detsamma: rockabilly. - Men nästa skiva kan bli något helt annat, säger han.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2007

Förra året gav Nisse Hellberg ut soloskivan Snackbar blues, där han gick tillbaka till rockens rötter: rockabilly, ståbas och rena gitarrljud. Låten Tufft jobb blev en något oväntad svensktoppshit och spelades flitigt på radio.

Och nu är det dags igen, trots att det inte ens gått ett år. Den 24 oktober släpps nya albumet.

- Man får haka på när det händer någonting. Så när förra skivan gick över förväntan och jag dessutom fick en kreativ boost samtidigt som skivbolaget inte ville vänta två tre år som vanligt - då hängde jag på. Hur många erbjudanden får man i den vägen i livet? säger Nisse Hellberg.

Bättre texter Skivan En tiger i tanken (tanken som i bensintank) är även den femtiotalig. Renlärig rockÕnÕroll av den gamla skolan. Men texterna ligger honom varmare om hjärtat den här gången.

- På förra skivan var det en hel del material som kom från byrålådan. Men den här gången kommer nästan allt material från det jag skrev i vintras. Så texterna speglar ju mer sånt jag funderar på just nu. Jag tycker det är bättre texter helt enkelt.

På omslaget till En tiger i tanken poserar han framför en rostig grävmaskin. En del av texterna handlar om just det: sorgen över det som varit och som aldrig kommer tillbaka.

- Jag har gjort en låt om soptippen här i Malmö, där jag sjunger om det melankoliska i att se gamla saker fladdra omkring i vinden. Helt övergivna.

Kan man kalla det för nostalgi?

- Jag är inte mycket för sådan nostalgi där man hävdar att saker var mycket bättre förr. Jag känner mest någon sorts melankoli över saker och tings förgänglighet. Jag vill inte tillbaka. Jag hävdar absolut inte att musiken eller filmerna var bättre förr. Så är det inte.

Wilmer X på is Nisse Hellberg kommer alltid att vara "Wilmer X-sångaren" hur många soloalbum han än gör. Men frågan är hur mycket mer Wilmer X det blir nu, när han på kort tid gör sitt andra soloalbum.

- Wilmer X ligger definitivt på is. Det känns inte alls aktuellt. Men jag vill heller inte säga aldrig. Varför skulle jag behöva måla in mig i det hörnet? Det kanske uppstår en situation när vi tycker det är kul att spela igen. Men nu är det detta som gäller.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.