1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Neverstore tar front med Backyard Babies i kväll

Dags för en ny våg av skatepunk? Det hoppas i alla fall Nyköpingsbandet Neverstore. I kväll är de förband till Backyard Babies på Kino i Karlskrona.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2007

Skatepunk, punkrock eller bara hård rockÕnÕroll. Neverstore, som debuterade som högsta nykomling på singellistan veckan innan jul, vill egentligen inte kategorisera sin musik.

Men basisten Oscar Kempe är ändå noga med att poängtera att trion hämtat inspiration från såväl amerikanska band som Black Flag och Descendents till svenska punkhjältar som Rancid och Millencolin.

- Det finns fortfarande en stor scen för den här typen av musik, även om just skatepunk hade sin storhetstid under mitten av 90-talet. Men kanske är det dags igen?, säger Oscar Kempe.

Öppna armar Det återstår att se, men faktum är att Neverstore togs emot med öppna armar av storbolaget Sony som signade trion efter att ha hört en demo.

- De kom ner till vår replokal i Nyköping och lyssnade på oss och sedan var det klart. Det kändes overkligt, även om vi alltid trott på oss själva.

Debutalbumet Sevenhundred Sundays släpps den 24 januari och nu är Neverstore ute på den första stora prövningen.

- Vi gjorde några spelningar i december och det gick över förväntan. Det är alltid nervöst att vara förband, åtminstone till ett så etablerat band som Backyard Babies. Dessutom trodde vi att deras publik inte skulle gilla vår musik, men det har gått bra. De har inte vänt oss ryggen i alla fall, säger Oscar Kempe, som bildade Neverstore tillsammans med sångaren Jakob Widén i Skövde hösten 2000.

Genombrott 2005 Fast det dröjde till 2005 innan det första lilla genombrottet. Det var då trummisen Erik Lantz kom med i bandet.

- Vår första trummis slutade och vi var nära att lägga ner bandet. Fast då fick vi också tid att tänka igenom hur vi skulle gå vidare och det gick ju bra till slut. Vi fick helt enkelt en nytändning.

En nytändning som gav ett skivkontrakt och en turné med veteranrockarna Backyard Babies. Men snart ska Neverstore stå på egna ben.

- Vi ger oss ut på en egen Sverigeturné i vår och det blir såklart spännande. Då är det verkligen upp till bevis.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.