1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nakenchock i ny video från Kyrkhult

Johan Stjernquist charmade Talang­juryn i TV3 med en snuskvisa till Shirley Clamp. Nu går han vidare med naken­chock i nya videon Nudist Javisst.
Nyheter • Publicerad 17 juli 2014
Nakenchock. Fler nakna Kyrkhultare på samma plats samtidigt än någonsin förr? I Johan Stjernquists nya video Nudist javisst slås kanske ett rekord.
Nakenchock. Fler nakna Kyrkhultare på samma plats samtidigt än någonsin förr? I Johan Stjernquists nya video Nudist javisst slås kanske ett rekord.Foto: Ben G.T. Nyberg

Rörmokaren Johan Stjernquist, ursprungligen från Kyrkhult men Stockholmsbo sedan länge, var med i Talang Sverige i TV3 för några månader sedan. Där sjöng han en långt ifrån rumsren visa till jurymedlemmen Shirley Clamp om vad han egentligen haft för sig när han var hemma hos henne på hantverkar­uppdrag.

Nu går han vidare i musik­karriären med en ­video till kupletten Nudist Javisst som också den kunde höras i en delfinal när Johan tävlade i Talang.

– Man kan väl säga att jag fick blodad tand. Jag har spelat en massa teater förr och nu blev jag förälskad i att stå på scen igen, jag märkte hur bra jag mådde av det.

Med sig i videon, som spelats in av Elleholms­filmaren Bengt Nyberg, har Johan ett stort gäng från Kyrkhult med omnejd som var med och dansade på scen redan när låten hördes i TV i våras.

Vad som väntar tittaren är, förutom en klassisk naken­chock, sköna miljöer och snygg rekvisita. I alla fall om man får tro Johan Stjernquist.

– Vi har fått tag på en gammal insliten Duett med takräcke. Alltså inget samlarobjekt, utan en bil som verkligen har använts. Och så har vi filmat i sköna miljöer som Kyrkhult, ­Valhall och den gamla bensin­stationen i Vilshult. Det är lite pilsnerfilmskänsla.

Låten Nudist Javisst är skriven av Lukas Wägbo, också han från Kyrkhult, och inspelad hos Kristofer Bergman i Sölvesborg.

Videon släpps i morgon fredag, men Johan Stjernquist har mer på gång. I augusti börjar han jobba med Christine Meltzer och Johan Peterson i Kanal 5:s Partaj. Johan ska medverka i sketcher.

– Jag fick ett erbjudande om att börja skådespela igen och nappade.

Om han flyttar tillbaka till Kyrkhult någon gång återstår att se.

– Jag har ju bott i Stockholm i 14 år nu, men jag är ofta här i Blekinge och hälsar på familj och kompisar som finns i mitt hjärta. Det är en vacker bygd, så det är möjligt att jag flyttar hem på heltid någon gång.

Pär Jonasson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.