1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mycket svart i schlagermodet

Svart, svart och svart igen. På fredagens repetitioner var det dags för artisterna att ikläda sig sina scenkläder. Och temat upprepade sig. Svart tycks vara högsta mode. Och då får den inbitne schlagerentusiasten inte vara sämre.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2008

Tjejerna i Calaisa, Linda Bengtzing och hennes vilda dansare och herrarna i Nordman givetvis hade valt svart när de intog scenen.

En som verkligen lyste i sin egenvalda färg var lilla väna Sibel där hon stod i en rosaskimrande kreation med ett långt, långt släp. Hennes framträdande blev än mer änglalikt och skimrande mitt i den starka balladen när en stark fläkt blåste upp släpet och blottade hennes smala sköra ben.

I pressrummet fördes vilda diskussioner efter repetionerna som fick en betydligt starkare intensitet än under torsdagens första försiktiga repetitioner.

Man och man emellen började det viskas om att Sibel smugit upp i vinnardiskussionen tillsammans med Charlotte Perrelli.

Aftonbladets nöjesredaktör Markus Larsson bedyrade sin kärlek till Perrellis låt: Hero. Det är nåt mittemellan Kylie Minogue och Helena Paparizou. Den är så stark.

Linda Bengtzing tycktes vara outstanding i den inofficiella bettingen.

Låtarna dunkar i huvudet efter ett intensivt lyssnande under torsdagen och fredagen. Niklas Strömstedt valde att delta i syfte att lansera en ny platta. Valet att delta kanske inte blir så framgångsrikt som han hade tänkt sig.

I årets final har sensationerna duggat tätt. Etablerade artister har haft förtvivlat svårt att övertyga. Det skulle inte förvåna om även Karlskronas deltävling slutar med kraftiga sensationer.

Vad gör man inte för att passa in. En sjal om halsen är helt rätt. Jag såg studiomannen Henric von Zweigberk "låna" Sibels svarta sjal när koreografen och dansläraren Tine Matulessy istället ville ha en rosa sjal runt 20-åringens hals. Studiomannen passade också på att pika Christer Björkman och Niklas Strömstedt från 1992 eftersom låten: I morgon är en annan dag placerade sig på plats 22 av 23.

I kväll smäller det och fyra miljoner schlagernördar sitter på helspänn framför teveapparaterna.

Till min hjälp i min omvandling har figurerat fotograf: Marcus Palmgren, stylist Marita Kangestad, kläderna lånade vi från Carlings och glasögonbågarna från Eye do.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.