1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Morrissey anklagas för rasism

I en intervju i The Guardian använder den brittiske sångaren Patrick Morrissey den biologiska termen "underart" i ett upprört uttalande om kinesisk djurhållning. Morrissey blir på grund av sitt ordval anklagad för rasism. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 4 september 2010
Foto: 

I en intervju i The Guardian använder sångaren och artisten Patrick Morrissey den biologiska termen "underart" i ett upprört uttalande om kineser. Morrissey, utfrågad av den brittiske poeten Simon Armitage, berättar om sin starka reaktion på nyhetsrapporteringen om hur djur far illa på kinesiska cirkusar och i zoologiska trädgårdar.

Morrisseys ordval har i sin tur upprört en företrädare för organisationen Love Music Hate Racism.

Morrissey är sedan många år vegetarian och förespråkare för djurens rättigheter. I fjol gick han av scenen under en spelning i Kalifornien eftersom han blev störd av lukten av tillagat kött.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.