1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Modernas Malmöfilial får miljonhyra

Fem miljoner kronor om året får Malmö stad betala i hyra om planerna på en Malmöfilial till Moderna museet går i lås. Tanken är att filialen ska hålla till i Rooseums gamla lokaler, skriver Sydsvenskan. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 14 november 2007

Fem miljoner kronor om året får Malmö stad betala i hyra om planerna på en Malmöfilial till Moderna museet går i lås. Tanken är att filialen ska hålla till i Rooseums gamla lokaler, skriver Sydsvenskan.

Förutom fem miljoner i hyreskostnad kommer det krävas ytterligare minst fyra miljoner till driften framgår det av en utredning som beställts av kommunens kulturförvaltning. Driftskostnaderna beräknas uppgå till 10-11 miljoner och regeringen har i sin budgetproposition avsatt tre miljoner. Dessutom kommer Region Skåne troligen skjuta till ytterligare tre miljoner. Vem som ska stå för resterande pengar är inte klart. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.