1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Millennium" intog Uppsala

På fredagen gick förberedelserna upp på högvarv för inspelningen av Hollywoodversionen av "Män som hatar kvinnor" i Uppsala. Statisterna samlades för repetition på Drottninggatan, där en av filmens scener ska spelas in. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 24 september 2010

På fredagen gick förberedelserna upp på högvarv för inspelningen av Hollywoodversionen av "Män som hatar kvinnor" i Uppsala. De medverkande statisterna samlades för repetition på Drottninggatan, där en av filmens scener ska spelas in på söndagen, skriver Upsala Nya Tidning på nätet.

Ett vaktbolag har övervakat gatan dygnet runt de senaste dagarna för att den tidstypiska 1960-talsdekoren inte ska vandaliseras. Vägskyltar har skruvats ned, gatan har spärrats av och ett antal veteranbilar körde i vänstertrafik på gatan, skriver tidningen.

Tidigare i veckan var filmteamet på Ingarö utanför Stockholm.

Filmen, som regisseras av Oscarsnominerade David Fincher, får det engelska namnet "The girl with the dragon tattoo". Huvudrollerna spelas av Rooney Mara, Daiel Craig och Robin Wright.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.