1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Melodifestival för de yngre

Rekordmånga bidrag kom in till årets Lilla Melodifestival och tio finalister väntar med spänd förväntan på den direktsända finalen i oktober. Anna Book och Kitty Jutbring leder finalen som bjuder på allt från schlagerpop till kärleksballader. Och Pernilla Wahlgrens son.
Nyheter • Publicerad 8 september 2006

Totalt fick SVT in 1 668 bidrag som har sållats ned till tio lyckligt lottade finalakter. SVT drog sig ur Junior Eurovision Song Contest, som TV4 tog över, och medverkar i stället i en nordisk final.

SVT:s avhopp beror på att man motsatte sig att de medverkande barnen kunde bli poänglösa i finalen och att för stort fokus låg på kläder och utseende.

- Jag tycker att det låter väldigt sunt och starkt av SVT att inte vara som ett får i flocken. Och att Lilla Melodifestivalen får leva vidare i en positiv anda med musiken i centrum, säger programledaren Anna Book.

Skriver text och musik själva Lilla Melodifestivalen är till för barn mellan åtta och femton år, som själva skrivit text och musik. Själv var Anna Book 15 år när hon debuterade i stora Melodifestivalen med sin låt ABC. Hon förstår hur barnen känner sig.

- Det här är ungar som verkligen brinner för musiken, och musiken har en viktig roll i deras liv liksom den har i mitt. Jag hoppas att jag kan stötta, peppa och inspirera dem. Och de är ju redan vinnare som har kommit hit. Det är stort.

Tjejgruppen Stajf från Närkes Kil utanför Örebro består av fem tjejkompisar. Namnet består av de första bokstäverna i deras namn. De har övat sedan i vintras och deras bidrag Åh, jag fattar inte vad det är handlar om att kärleken kan vara klurig.

- Den handlar om en kille i klassen och att vi inte fattar vad det är som drar oss till honom, säger Alexandra Karlsson, 10 år.

Joel Melin, 14 år från Jönköping gillar rockgruppen Queen och kan både spela trummor, piano, bas och sjunga. Hans sång Aldrig lämna dig har ett djupt tema.

- Det är en kristen låt som handlar om vad gud säger till oss människor. Man måste klara sig själv, men om man ramlar så finns han där, säger han.

Spelat i Nils Karlsson Pyssling Nioårige Benjamin Wahlgren-Ingrosso har trots sin unga ålder redan rutin. Som Pernilla Wahlgrens son har han praktiskt taget vuxit upp backstage. Han har spelat huvudrollen i musikalen Nils Karlsson Pyssling.

Lilla Melodifestivalen sänds den 6 oktober och den nordiska finalen den 25 november.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.