1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Medalj till Karlskronatrummisar

Karlskronatrummisarna i Playstation tog i lördags återigen en medaljplats i Trum-SM. I hårdare konkurrens än någonsin kom de sju ungdomarna trea bland landets unga slagverkare.
Nyheter • Publicerad 12 april 2005

Trum-SM eller finalen i slagverks-SM för unga ensembler, som det egentligen heter, avgjordes i lördagskväll på Capitol i Stockholm.

Normalt spelar den internationellt kända slagverksensemblen Kroumata här, men denna kväll fylldes scenen av unga slagverkare från hela landet plus en stor publik.

Playstation, sju killar, mellan tio och 15 år, från Kulturskolan i Karlskrona, var här för tredje året i rad tillsammans med sin musikaliska ledare Fransisc Nagi-Björn.

-Otroligt bra gjort, säger Frasisc Nagi-Björk.

Första året fick Playstation ett hederspris. Andra året kom de tvåa och i år blev det en tredjeplats.

Konkurrensen har nämligen hårdnat rejält. I år var det tio slagverksensambler från hela landet som gjorde upp om titeln.

Vann gjorde ett hemmalag som representerade ett musikgymnasium i Upplands Väsby. De flesta andra ungdomarna går på gymnasiet, medan Karlskronakillarna går på mellan- och högstadiet.

-De var dubbelt så långa som vi, men inte dubbelt så bra, säger de nöjda, men revanschsugna, Karlskronakillarna.

Juryn, som bestod av kompositörer, slagverkare och representanter för större musikorganisationer, gav dessutom ett hedersomnämnande till Playstation: "Musikantitet i toppklass".

Eventuellt medverkar Playstation som nyinsatt programpunkt vid Kulturskolans vårkonsert i Karlskrona i kväll.

Jane Betts
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.