1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Måns övar ilskan i "Footloose"

Helyllekille spelar ligist. Hur går det ihop? Det försöker Måns Zelmerlöw ta reda på. Måns försöker nu lära sig att vara elak inför premiären av musikalen "Footloose" i Göteborg den 8 november.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2007

Helyllekille spelar ligist. Hur går det ihop?

Det försöker Måns Zelmerlöw ta reda på.

Just nu pågår repetitionerna av musikalen "Footloose" - något som är rena terapin för de snälla huvudrollsinnehavarna.

- Igår var jag riktigt trött och sur på det mesta. Sedan sjöng jag en låt som handlar om att Jennie vänstrar. Det var ett rent raseriutbrott. Det var så jäkla skönt efteråt, säger Måns Zelmerlöw som spelar den motorcykelburne ligisten Tommy i musikalen "Footloose", som har premiär i Göteborg den 8 november för att senare i vinter flytta till Stockholm.

Repetitionerna är i full gång ute i ett industriområde i stadsdelen Bromma i Stockholm. Här ska de tre huvudrollsinnehavarna Anna Sahlin, Måns Zelmerlöw och Peter Johansson tillbringa sju veckor tillsammans. De tre sitter nedhasade i en sunkig soffa och pratar ilska.

- Jag har ju lite svårt att komma in i karaktären känner jag. Det är ett helt annat kroppspråk. Man ska tala med någon och verka väldigt överlägsen hela tiden, och inte vara rädd för någon. Jag är en rätt snäll kille, så jag kan inte riktigt med det, säger Måns Zelmerlöw.

Nu spelar han stadens badguy, som slår både sin tjej Jennie och rivalen Ren.

Anna Sahlin vänder sig mot Måns:

- Du kan se riktigt farlig ut. Jag tycker det är skitballt, du kan få den här intensiteten i blicken så man tror på dig. Du behöver inte vara orolig att du inte hittar det!

Hennes egna karaktär Jennie är en uppkäftig rebell och dotter till byns stränga pastor.

- Jag var aldrig den där tuffa tjejen jag ska spela nu, den där kaxiga bruden som var snyggast och coolast. Jag tyckte de brudarna var från en heeeeelt annan planet, så det känns lite kul att spela en sån tjej, säger Anna Sahlin.

"Footloose" handlar om några ungdomar i en stad där den stränga pastorn förbjuder dans och andra nöjen. Reglerna kommer till efter en bilolycka där fyra ungdomar, varav en är pastorns son, omkommit när de kört onyktra hem från en dans.

Storstadskillen Ren flyttar till staden och allt förändras. Ren är den gode killen, men hans karaktär bygger mycket på ilska och frustration.

- Det är skönt att kasta ut skit och få skrika och bråka mycket på scenen. När man som jag inte gillar att bråka mycket är det jävligt skönt att bara kunna: "argggh", säger Peter Johansson och fortsätter med medhåll från de andra:

- Det är som terapi på scenen. Det är grymt!

Fakta/"Footloose"

+ Vad: En musikal som bygger på filmen med samma namn. Den gick upp på biograferna 1984. Bland skådespelarna fanns då bland andra Kevin Bacon och Sarah Jessica Parker.

+ "Let?s here it for the boy", "Holding out for a hero" och "Footloose" är tre 1980-tals hits från produktionen.

+ Musikalen hade urpremiär på Broadway 1998. 2006 sattes den upp i London.

+ Det är första gången musikalen spelas i Skandinavien, och all text är på svenska.

+ Var: Premiär på Storan i Göteborg den 8 november. Stockholmspremiär den 20 februari nästa år och fram till maj. Sedan följer eventuellt en turné.

+ Regi: Roine Söderlundh

+ I huvudrollerna: Måns Zelmerlöw, Anna Sahlin, Peter Johansson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.