1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mannen bakom Faråker har skrivit avtal med Universal

Olle Blomströms musikprojekt Faråker har skrivit avtal med Universal Music. Senare i år släpps albumdebuten.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2013
Under nytt kontrakt. Olle Blomström från Faråkra, som gör musik under namnet Faråker, har skrivit avtal med Universal music. Senare i år släpps debutalbumet som går under arbetsnamnet Början till slutet.
Under nytt kontrakt. Olle Blomström från Faråkra, som gör musik under namnet Faråker, har skrivit avtal med Universal music. Senare i år släpps debutalbumet som går under arbetsnamnet Början till slutet.Foto: Bo Åkesson

BLT har tidigare berättat om musiken som Olle Blomström, från Faråkra strax sydväst om Svängsta, skapar under namnet Faråker. I veckan blev det klart att Olle skriver artistavtal, motsvarigheten till gamla tiders skivkontrakt, med storbolaget Universal Music.

Olles och Universals beslut om att samarbeta kommer i en tid då det känns ovanligt att något av de allt färre stora bolagen satsar på mindre etablerade artister.

Olle Blomström tycker det är bra att ha ett större bolag i ryggen.

– Det är ju massa fördelar. Jag kan fokusera på musiken, det jag är bäst på, i stället för massa annat. Samtidigt får jag feedback och stöd från bolaget.

På Universal Music är man fulla av tillförsikt.

– Faråker skriver fantastiska låtar på svenska, med ett sound som andas klassiskt stor pop. Vi är väldigt glada över att få börja jobba tillsammans med denna begåvade artist och låtskrivare, säger Peter Hart, A&R på Universal Music i ett pressmeddelande.

Den nu 26-årige Olle Blomström har gjort popmusik på blekingska som Faråker sedan 2010 efter att ha medverkat i olika bandkonstellationer under uppväxten. Under ett halvår i Grekland skrev han en del av låtmaterialet, till exempel Stå på tå som hördes en del på både P3 och P4 under förra året. Även den souldoftande Paparazzi du fick mycket radiotid och uppmärksamheten ledde till en spelning på Peace and love-festivalen i Borlänge i somras. Just nu jobbar Olle Blomström med Faråkers första album som går under arbetsnamnet Början på slutet.

– Förhoppningsvis kan jag släppa en fullängdare framåt sommaren, säger Olle Blomström som bor i Malmö, men flyttar till Stockholm om några veckor.

Pär Jonasson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.