1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Luuk tröstar valets förlorare

Kristian Luuk har en lite annorlunda roll i SVT:s valvaka. Han ska småprata med partiledarna om allt annat än politik - och trösta dem som behöver det. -"Jag ska ta emot dem med en varm kram", berättar han. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 14 september 2010
Foto: 

Kristian Luuk har en lite annorlunda roll i SVT:s valvaka. Han ska småprata med partiledarna om allt annat än politik - och trösta dem som behöver det.

När valet är avgjort och partiledarna anländer till tv-huset och SVT:s valvaka välkomnas de med en varm kram. Personen som står där med öppen famn är "På spåret"-programledaren Kristian Luuk, som fått i uppdrag att umgås och småprata med politikerna i kulisserna medan de görs i ordning för tv-studion på valsöndagen den 19 september.

Programledaren själv kommer att skynda sig att rösta så fort vallokalerna öppnar på söndagsmorgonen, för att vara säker på att hinna:

I år har SVT satsat på att skicka ut flera av sina populära profiler i stället för enbart nyhetsreportrar för att bevaka partiernas respektive valvakor. "Antikrundans" Anne Lundberg och sportprogramledaren André Pops finns bland de som kommer att synas under kvällen.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.