1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Log i ett vinterland

Skånska Log har precis släppt sitt debutalbum. Ett album som låter så ensamt och ödsligt att man får gåshud. Espresso tog ett snack med bandet och frågade varför dom är så ledsna.
Nyheter • Publicerad 27 april 2002

Hur började allt..?

- Gud hade inte nåt med det att göra i alla fall. Big bang...

Er aktuella skiva "Every time a bell rings an angel gets his wings" är ju väldigt karg och kall. När tycker ni själva att er musik passar bäst..?

- Det är olika, "Every time...." passar nog bäst på natten om vintern, eftersom den spelats in på natten om vintern.

Men varför en så okommersiell genre som sadcore..? Ni vet väl om att ni aldrig kommer att bli miljonärer som Britney Spears och Backstreet Boys..?

- Det där är inte samma sorts musik som vår eftersom den är gjord med helt andra intentioner och med en helt annan målsättning. Jag skulle inte direkt kalla det plastmusik... ofta finns det väldigt bra grejer i den.

Men vad är det som är dåligt med den i så fall..?

- Det är väl budskapen som ofta är tvivelaktiga och plastiga, skapade för att befästa tvivelaktiga men lättköpta värderingar hos folk som inte orkar, vågar eller kan tänka efter.

Låter ju otäckt! Men varför pysslar ni med det här om världen är så hemsk..?

- För att ha kul och slippa göra nåt som inte är kul. Det är väl det som är meningen med livet? Och förhoppningsvis kunna påverka någon till det bättre.

Men kan man verkligen ha kul i Skåne..?

- Ja, för tusan. Allt är ju bäst med Skåne! Här finns många snälla människor. Vi får en tidig sommar. Plus att det är nära till Danmark. Fast allt är inte guld... Här finns ju en massa studentjävlar samt en fruktan-svärt sur vinter...

Så en flytt till Stockholm är alltså inte att tänka på..?

- Nae du! I helvete heller!

OK... Men var befinner ni er om tio år..?

- På en strand med drinkar i hand.

I Skåne antar jag... Så slutligen; spelar ni på några festivaler i sommar..?

- Ja, massor! Hur många som helst...

Marcus Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.