1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Live Nation indragen i biljettfusk

Konsertarrangören Live Nation och Ticnets ägare Ticketmaster försökte etablera sig på den svenska andrahandsmarknaden för konsertbiljetter. Detta samtidigt som de båda bolag anmält flera andrahandssäljare. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 11 september 2010

Konsertarrangören Live Nation och biljettdistributören Ticnets gemensamma ägare Ticketmaster försökte etablera sig på den svenska andrahandsmarknaden för konsertbiljetter. Detta samtidigt som Live Nation och Ticnet anmält flera andrahandssäljare till Konsumentverket och marknadsdomstolen, skriver Aftonbladet. I ett mejl som Aftonbladet tagit del av skriver Wendy Jonker, tidigare chef på Live Nations systerbolag Get me in, att de vill inleda ett samarbete med svenska sajten Biljett 24 - ett av de bolag som Live Nation anmält. Tanken var alltså att Biljett 24 skulle sälja sina biljett via Get Me in:s hemsida. I mejlet skriver hon också att ett samarbete kan leda till bråket mellan första och andrahandsmarknaden kan få ett slut. Både Carl Pernow, vd på Live Nation och Mats Brandt, vd på Ticnet, förnekar dock kännedom om händelsen.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.