1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Litteraturpris till Don DeLillo

Den amerikanske författaren Don DeLillo har tilldelats årets Pen/Saul Bellow-pris. "Alla vill ge Don DeLillo ett pris och nu är det vår tur", skriver juryn enligt The Guardian. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 27 september 2010
Foto: 

Den amerikanske författaren Don DeLillo har tilldelats årets Pen/Saul Bellow-pris. "Alla vill ge Don DeLillo ett pris och nu är det vår tur", skriver juryn enligt The Guardian. I juryn sitter bland andra Philip Roth, som är en tidigare mottagare av priset.

Pen/Saul Bellow-priset delas ut till en amerikansk skönlitterär författare som "har utmärkta kvaliteter, ambition och vars prestationer under en sammanhängande period placerar honom eller henne bland de bästa inom den amerikanska litteraturen". Prissumman är 25 000 dollar, vilket motsvarar drygt 170 000 kronor.

Don DeLillo, som är född 1936, har skrivit 15 romaner och fyra pjäser. Han säger att det är en särskild ära att få ett pris som bär Saul Bellows namn - "han var en stark kraft inom vår litteratur".

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.