1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Linnros dubbelvinnare på Rockbjörnen

Oskar Linnros höll för trycket. Sångarens favorittippade solodebut belönades med två priser på Rockbjörnens galafest. Vann gjorde även Robyn, Kent och Lars Winnerbäck. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 2 september 2010
Foto: 

Oskar Linnros höll för trycket. Sångarens favorittippade solodebut belönades med två priser på Rockbjörnens galafest.

De vana vinnarna Robyn, Kent och Lars Winnerbäck kunde dryga ut sina samlingar av Rockbjörnar.

Aftonbladets musikpris Rockbjörnen har drygt 30 år på nacken. Ändå är det inget gammalt pris. Inför årets gala har Rockbjörnen moderniserats och all uppmärksamhet riktas mot livemusik.

Meste vinnare av den "nya" Rockbjörnen blev också en - åtminstone till hälften - ny artist. Med sin solodebut "Vilja bli" i bagaget tog Oskar Linnros hem priset i två av de tre kategorier där han var nominerad. Sångaren som är känd från grupperna Snook och Maskinen gick hem med priser för såväl årets genombrott som årets svenska låt.

Även de tyska tonårsfavoriterna Tokio Hotel belönades med två Rockbjörnar: årets utländska låt och årets konsert.

Nytt för i år var priset för årets festival, som gick till Peace and Love i Borlänge. Festivalen lockade i somras 42 000 besökare och satte nytt publikrekord. Spelningar av artister som Jay-Z, Patti Smith och Robyn hjälpte till.

Några överväldigande nyheter bjöds dock inte under den omstöpta Rockbjörnen-festen. Just Robyn, med tre Rockbjörnar sedan tidigare, blev årets kvinnliga liveartist. Det manliga priset gick till Lars Winnerbäck som redan hade fem björnar och naturligtvis gick inte Kent lottlösa. Jocke Berg och kompani hade 10 Rockbjörnar sedan tidigare och tog väntat hem priset som årets liveband.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.