1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lång Europaresa för schlagervinnaren

Vinnaren av Melodifestivalen nästa år får räkna med att tillbringa längre tid än vanligt vid schlager-EM, som 2008 arrangeras i Belgrad. Hela finalprogrammet förlängs nämligen med två dagar. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 14 november 2007

Vinnaren av Melodifestivalen nästa år får räkna med att tillbringa längre tid än vanligt vid schlager-EM, som 2008 arrangeras i Belgrad. Nu har den europeiska radio- och tv-unionen, EBU, bestämt hur det nya systemet med två semifinaler kommer att se ut.

Hela finalprogrammet förlängs med två dagar, uppger ESC Today. Den första semifinalen kommer att avgöras tisdagen den 20 maj, med den andra semifinalen två dagar senare. Finalen blir som vanligt på en lördag, den 24 maj.

Med tanke på att artisterna måste ha gott om tid för att repetera så lär den svenska schlagertruppen i Belgrad behöva vara på plats i åtminstone tio, elva dagar.

Nästa år kommer för första gången alla deltagande länder att först ta sig igenom semifinaler för att nå finalen i schlager-EM. Detta gäller dock inte arrangerande Serbien, samt de "fyra stora" länderna - Frankrike, Spanien, Storbritannien och Tyskland - som får friplatser i finalen. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.