1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Konsten i sommar

Nyheter • Publicerad 16 maj 2014

De offentliga konsthallarna i Blekinge bjuder på konst även under sommarmånaderna.

24/5–9/6 Ulla och Lotta Niemi, Längan, Olofström.

Konstnären Ulla Niemi slår sig ihop med dottern Lotta och visar både målningar, collage och mode. Lotta Niemi är formgivare inom mode och textil, medan Ulla Niemi jobbar med textil och grafik.

14/6–31/8 Blekingar, Norra konsthallen, Kulturcentrum, Ronneby

En jurybedömd utställning som genomförs vartannat år i Blekinge. Alla deltagande konstnärer har anknytning till Blekinge på något sätt, och utställningen arrangeras av Ronneby Konstförening i samverkan med Sveriges Konstföreningar Blekinge.

14/6–31/8 Sigurd Persson, Södra konsthallen, Kulturcentrum, Ronneby

Konstnären, formgivaren och ädelsmeden Sigurd Persson skulle ha fyllt 100 år i år. Han var verksam vid Kockums emaljerverk i Ronneby, och hedras nu med en utställning. Den 16/6 samtalar Jesper Persson och Fredrik von Platen om hans konstnärskap.

14/6–31/8 Signar N Bengtsson, Konsthallen, Karlskrona

Med glimten i ögat kallas Signar N Bengtssons utställning. Här visar han upp bilder och skulpturer med avstamp i Blekinges omgivningar. Ett favoritmotiv är båtar, gärna i oväder.

15/6–17/8 Jarl Ingvarsson, Sölvesborgs konsthall

Jarl Ingvarsson har ställt ut i både Sverige, Finland, Norge och Island, samt separat på bland annat Liljevalchs. I Sölvesborg ska han visa en serie målningar i akryl.

28/6–31/8 Uno Svensson, Galleriet, Kulturcentrum, Ronneby

En tillbakablick på Kallingekonstnären Uno Svenssons konst. Svensson dog 2012, 82 år gammal.

16/7–17/8 Festivalutställning, Konsthallen, Karlshamn

Delar av den Häkterska samlingen, med bland annat Olle Olsson-Hagalund, Sven Erixon, Karl Kylberg. Dessutom blir det en samlingsutställning med flera Karlshamnskonstnärer.

30/8–21/9 Anders Nils, Konsthallen, Karlshamn

Konstnären Anders Nils ställer ut målningar.

Elin Thornberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.