1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Klart med långt skivkontrakt

Nyheter • Publicerad 13 april 2002

Framgångarna för Jan Lund-gren, jazzpianisten med rötter i Blekinge, fortsätter.

Nu med ett högst ovanligt skivkontrakt, åtminstone i jazz-sammanhang.

- Vi har tecknat ett fyraårigt kontrakt med Lundgren, avslöjar Mats Josephson på Sittel AB i Uppsala. Och tillägger:

- Vi är väldigt nöjda med samarbetet och vill försäkra oss om att det ska fortsätta.

Kanske inte så underligt eftersom Jan Lundgren släppt fem CD på Sittel sedan 1996, skivor som sålts i sammanlagt cirka 75 000 exemplar.

- En högst notabel siffra för en jazzmusiker, fortsätter Josephson.

Minnesgoda kommer säkert ihåg exempelvis Swedish Standards som fick utmärkelsen Gyllene skivan, därefter For listeners only från i fjol och årets CD med titeln Jan Lundgren presents Miriam Aida och Fredrik Kronkvist.

Dessutom har Jan Lundgren plockat bland låtar som en hyllning till såväl Duke Ellington som Victor Young.

Samtidigt med det långa kontraktet med Lundgren satsar Sittel också på ett samarbete med danska skivbolaget Sundance i försök att skapa bättre möjligheter för artisterna att få sina inspelningar presenterade i varje land.

- Det här är ett sätt att hjälpa våra duktiga svenska jazzmusiker att nå ut till en bredare publik, samtidigt som vi som skivbolag får en större katalog att presentera för den svenska marknaden, konstaterar Mats Josephson vidare.

Vad gäller Jan Lundgren och hans trio torde det dock inte vara några större problem. Såväl Jan (som enskild musiker) som gruppen har rönt stor uppmärksamhet både på hemmaplan och internationellt.

Deras Japanturné under två veckor i maj (BLT 20 mars) är ett säkert bevis på den saken, plus att det nästa vår planeras för en stor Europaturné för trion.

Klaus-Göran Ohlsson

Klaus-Göran Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.