1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Klart med country-festival

Karlshamn och Blekinge får sin första countryfestival på många år. Festivalen arrangeras den 26 maj i Bellevueparken och några av artisterna som står på scen är Martin Nilsson, Rockridge Brothers och One58.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2007

- Men fler tillkommer. Meningen är att festivalen ska bli en familjeställning med musik, dans, matförsäljning och så vidare, säger Roger Karlsson i Karlshamnsgruppen One58, som nyligen blev SM-vinnare i klassen alternativ country.

Stort intresse - Vi har åkt runt i Sverige och besökt många countryfestivaler, och tycker att det saknats någonting i Blekinge. Det finns ett stort intresse för country och bluegrass i länet, säger Roger Karlsson.

Han betonar att det finns en rad pop-, jazz- och rockfestivaler men inte en enda countryfestival i Blekinge även om rockfestivalen i Kallinge gjort sitt bästa för att locka rockabilly och countryfolket.

Sista helgen i maj - Därför kör vi festivalen redan sista helgen i maj, på pingstaftonen, innan alla andra festivaler drar i gång. Det finns en risk annars att folk tröttnar på familjetillställningar under sommaren, säger Roger Karlsson som givetvis kommer att stå på scen tillsammans med One58 under festivalen.

Andra klara band är Rockridge Brothers, Homesick Mack, Annica & The Countryneers, Fame Factory-kändisen Martin Nilsson och Sölvesborgsbandet Boogie Cats.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.