1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Karlsson vs Hylse - Den stora lilla melloduellen

Karlsson & Hylse är laddade inför vårens största musikfest på tv.
Ett kalas som avslutas först i maj med Petra Mede i Eurovision Song Contest.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2013

Men först - Danny & Gina som programledare

Karlsson gillar konstellationen:

– Det känns ljust och fräscht, som Lindström & Schyfferts inredningsshow. Så unga programledare har vi inte haft på länge. Hoppas det avspeglar sig i tonfallet. Bara vi slipper Helena Bergströms usla sketcher från förra året så är jag nöjd. Om ni minns ”tjockisdräkten”. Gina är störtskön. Dessutom kan danskungen Danny extraknäcka som psykolog i finalen och trösta årets tvåa.

Hylse har träffat duon:

– Danny var en skön lirade, lite försiktig. Gina snackade desto mer. Men de är som gjorda för varandra, åtminstone som programledarduo. Och jag gillar duos, så länge Sissel Kyrkjebø och Michael Bublé inte är inblandade.

Att Danny skulle vara Den Store Tröstaren kan vi bara glömma. Han hatar att förlora. Lipar inte. Sörjer inte. Spyr inte. Han skjuter allt och alla från höften utan rim, reson och nåd. Jag gillar snubben.

Förväntningar på Blekinge-deltävlingen

Karlsson fantiserar:

– Jag vill se en lokal sketch med Danny & Gina som involverar ett välkoreograferat dansnummer, trägubbesparbössan Rosenbom, en snål Bert Karlsson och ballonger i alla regnbågens färger. Är det för mycket begärt?

Hylse avfärdar:

– Ja. Bert Karlsson är ett tröttsamt fenomen. Förr var han mr Melodifestivalen, men inte längre. Däremot ser jag fram emot Kristian Luuks och Lena PH:s gästinhopp i premiären. Där snackar vi muskler från SVT:s sida. Jag gillar publik omtanke, modell deluxe. Länge leve tv-licensen!

Årets startfält

Hylse saknar profiler:

– Jo, Sean Banan, Tommy Körbergs krog- och bastugäng och pojkflickan Yohio i all gullig ära, men vi kommer inte få uppleva två så in i detalj maxade och effektfulla bidrag som Euphoria och Amazing i år. Årets klimax kan bli gubbarna och tanten i Army of Lovers. De har gjort sitt, för så länge sedan. SVT borde testa nya grepp. Byta ut artister under repetitionerna och till och med efter genrepet. Typ: "Eric Gadd, du är för loj. Nu är det skarpt läge. Då får Plura göra låten". Och så vidare. Kreativ galenskap är framtidens melodi.

Karlsson tar det med ro:

– Haha, låter snarare som anarki, Hylse. Artisterna i år är helt okej på pappret. Allt hänger faktiskt på hur bra låtar de har. Tufft att veteranen Sylvia Vrethammar ställer upp solo! Fast hon borde sjunga duett med Så mycket bättre-kollegan Darin istället. Det hade blivit årets Ranelid i åldersskillnad. Samt årets snackis.

Uppladdningen

Hylse älskar chips:

– Jag erkänner. Melodifestivalen är främst en ursäkt för att få duka fram ett stort gottebord med chips, popcorn och smågodis. Alla vet, men få vågar erkänna, att godiset är den stora behållningen. Till och med hälsoprofeterna som dyker upp i DN och Svenska Dagbladet dagarna innan deltävlingarna och alltid säger samma sak: "Det går lika bra med gurkstavar och skivade morötter och på sin höjd en halv banan."

– Nej, era fåntrattar till hycklare. Om musiken icke kan göda mig, så får ostbågar, Vanilla Coke och en xl-påse Bridgeblandning göra jobbet.

Karlsson är också gottegris:

– Exakt! Det hör till att frossa framför Mellon, även om det är en dödssynd. Jag förespråkar cheezballz, majshattar och RIKTIGA popcorn (kastrull). Och så måste man tycka till om allt och alla och diskutera sönder programmet i tv-soffan. Det är en kär tradition.

Petra Mede som programledare för Eurovision

Karlsson är positiv:

– Ett stabilt val! Mede är rolig, proffsig, snabbpratande och kan le påklistrat till alla tv-tittare i Europa. Men håller hennes onda rygg? Och hur gör hon sig på engelska? Mede borde få en avlastande sidekick. En svensk filmstjärna. Dolph Lundgren hade varit perfekt! Krossa isblock funkade ju en gång och kan funka igen.

Hylse gillar och hoppas:

– Att Magnus Betnér drar sin klassiska: "Jag hatar dödsstraff, är helt emot att staten avrättar människor, men jag kan göra ett undantag för Per Gessle"-monolog. Då blir vi bannlysta från ESC i evigheternas oändlighet. Ett mål att sträva efter. Vi borde hoppat av förra året, efter Loreens förkrossande triumf. Just därför är Petra Mede perfekt att leda showen. Hon kommer med spetsad och syrlig stämma le när hon hugger dolken i oss alla. Ingen kommer fatta någonting vilket också är helt i sin ordning när det gäller ESC-finalen.

Andra gäster? Gärna Dolph och Malin Åkerman. Och Joe Labero och Håkan "Nordman" Hemlin som gör ett återkommande inslag där de sticker nålar i en voododocka föreställandes Ace of Base-Uffe. Eller varför inte ett återförenat Abba som chockar alla genom att göra A-teens-covers?

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.