1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Känd artist dömd till fängelse

En känd svensk artist dömdes på måndagen till tre månaders fängelse för narkotikabrott. Artisten greps tidigare i år misstänkt för att ha köpt och använt kokain. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 27 september 2010

En känd svensk artist dömdes på måndagen till tre månaders fängelse för narkotikabrott, uppger kvällstidningarna. Musikern greps tidigare i år misstänkt för att ha köpt och använt kokain. I rätten erkände den folkkäre musikern bruk och innehav av narkotika, men nekade till anklagelserna om att ha överlåtit narkotika till en bekant.

Åklagaren yrkade på fyra månaders fängelse, vilket är praxis i liknande fall. Artistens försvarsadvokat menade dock att det finns förmildrande omständigheter och att den stora uppmärksamhet händelsen väckt i svenska medier i sig utgör ett tillräckligt straff.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.