1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

James Cameron gör film om dammbygge

"Avatar"-regissören James Cameron ska göra en 3D-dokumentär om ursprungsbefolkningen längs floden Xingu i Brasilien som hotas av ett dammbygge, uppger AFP. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 6 september 2010
Foto: 

"Avatar"-regissören James Cameron ska göra en 3D-dokumentär om ursprungsbefolkningen längs floden Xingu i Brasilien som hotas av ett dammbygge, uppger AFP. Regissören har tidigare protesterat mot bygget men har inte lyckats få president Lula da Silva att backa. I en intervju med tidningen Folha de Sao Paulo säger Cameron att han nu ska ta med sig en 3D-kamera för att skildra ursprungsbefolkningens liv och kultur i en kommande film. Han har tidigare gjort en kort dokumentär om deras kamp mot dammbygget som kommer inkluderas på DVD-utgåvan av "Avatar" som släpps kring jul.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.