1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

”Jag var den enda profilen”

Tv-tittarna har lämnat Farmen sedan Paul Meléns avhopp.
Nu avslöjar han sanningen om storbråket bakom hans sorti.
– Jag rannsakade och straffade mig själv, säger Karlskronaprofilen som snart är tillbaka i Farmen.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2013
Medier. Paul Melén syns i veckotidningar mest hela tiden just nu.
Medier. Paul Melén syns i veckotidningar mest hela tiden just nu.Foto: Privat
Foto: 
Hatt. Paul Meléns hatt, som han hade under sin tid i Farmen, ska säljas. En man från dalarna har erbjudit 6 000 kronor för den.
Hatt. Paul Meléns hatt, som han hade under sin tid i Farmen, ska säljas. En man från dalarna har erbjudit 6 000 kronor för den.Foto: Daniel Ohlsson/TV4

När Farmen gjorde comeback på TV4 i början av janu­ari blev Paul Melén snabbt många tv-tittares favorit. Få andra deltagare vågade säga vad de tyckte och tänkte, men Melén gjorde det och blev snabbt hatad av vissa, men desto mer älskad av andra.

Enligt Melén själv är det hans förtjänst att doku­såpan fick nästan en miljon tv-tittare varje dag, vilket var fler än TV4 hade räknat med.

– Jag var den enda profilen. Se vad som hänt sedan jag lämnade programmet. Sista fredagsfinalen med mig hade en miljon tv-tittare. I fredags hade TV4 tappat nästan 250 000 tittare. Det är ju en fjärdedel.

Han får ofta frågan om varför han valde att lämna inspelningarna.

– Det kanske uppfattades som ett plötsligt beslut i tv, men allvarligt talat – jag var helt slutkörd. Allt var så infekterat och alla var trötta och ribban var så låg. I det avsnittet där jag hoppar av så säger en i gänget, ”det var tur att Paul hoppade av, annars hade nog någon slagit en spade i skallen på honom”. Och ingen reagerade ens. Så avtrubbade var alla i det skedet, säger Paul ­Melén.

Droppen som fick bägaren att rinna över var dock ett storbråk mellan Paul Melén och 23-årige Martin Vestman.

Ett bråk som TV4 aldrig visade.

– Vi gick över gränsen båda två, men jag sa ned­låtande saker till Martin som jag absolut inte kan stå för. Jag hade två alternativ – lämna serien eller gå vokal bärsärkargång och spela ett spel. Men grejen är att jag inte kan spela teater. Jag vill inte göra ­saker och säga saker jag inte­ kan stå för. Jag rannsakade mig och valde att straffa mig själv. Och hoppade av.

Blir det fler dokusåpor i framtiden?

– Jag är lite mätt just nu, men jag älskar kameran. Men jag kommer faktiskt tillbaka i Farmen, i de två sista avsnitten. Jag och alla­ andra som lämnat återvänder till finalen. Mer intressant är kanske annars­ att jag har lagt ett programförslag till en egen serie på TV4.

The Paul Melén Show?

– Inga kommentarer. Men tänk vilken grej ­annars – skulle inte du sett en show med mig?

Hade jag haft något val?

– Nej. Det hade du inte.

Men först ska han bli popstjärna. Förra veckan släpptes singeln Vi här på Farmen på Itunes och ­Spotify. Den här veckan landar Kom till mig, Linda i flera digital skivbutiker. En låt som skrevs när ­Melén var med i TV3-dokusåpan Ensam mamma ­söker.

– Det är en bra låt, fort­farande. Den kan ju lika gärna­ handla om program­ledaren Linda på Farmen.

Melén säger att det finns material för ett helt album med bara låtar som har ­anknytning till dokusåpor.

– Jag skriver låtar hela tiden. Bortsett mina barn är musiken det viktigaste i mitt liv.

Men vilket är ditt problem?

(Skratt) – Vilken bra ­fråga! Har du tid? Jo, jag har sålt Karlskrona på bästa­ sändningstid i två månader. Jag kan svälja att jag inte fått en staty vid infarten till Trossö, men jag har inte ens fått ett tack från Turistbyrån eller Karlskrona kommun. De tror att Melodifestivalen är bra ­reklam för Blekinge, men allvarligt talat – det är väl ingen som bokar hotell­paket till Ronneby eller Karlskrona bara för att vi haft Melodifestivalen?

Vad menar du – bokar turisterna vandrarhem och älgsafari i Blekinge för att få träffa dig?

– Nej, men du fattar vad jag menar.

Nej. Kan du förklara?

– Jag representerade Blekinge på bästa sändningstid i tv. En miljon svenskar såg mig snacka grov karlskronitiska i ­Farmen, fem dagar i veckan­! Kvällstidningar och veckotidningarna skriver om mig. Bättre reklam kan Karlskrona och länet inte få, men jag blev inte ens inbjuden till efterfesten när Melodifestivalen var här. Det är stor skandal, men jag gick såklart dit ändå. Folk vill förresten till och med köpa min Farmenhatt.

Din hatt? Varför?

– De ringde förresten en man från Dalarna i dag och ville köpa hatten för 6 000 kronor. Varför?  För att jag inte är vem som helst.

Vem är du?

– Jag är Paul Melén.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.