1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Jackson i bråk om "Bilbo"-film

Regissören Peter Jackson har hamnat i bråk med Australiens skådespelarfack. Nu hotar han att flytta hela produktionen av den senaste filmatiseringen av författaren J R R Tolkiens böcker från Nya Zeeland. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 27 september 2010
Foto: 

Regissören Peter Jackson har hamnat i bråk med Australiens skådespelarfack. Nu hotar han att flytta hela produktionen av den senaste filmatiseringen av författaren J R R Tolkiens böcker från Nya Zeeland, skriver nyhetsbyrån AFP.

Filmatiseringen av "Bilbo - en hobbits äventyr" ska resultera i två storfilmer. Men Jackson hotar att flytta inspelningarna till Östeuropa, då han anser att det australiska facket använder "mobbningsmetoder" mot den nyzeeländska filmindustrin.

Filmprojektet har kantats av problem och förseningar. Tidigare var det tänkt att Guillermo del Toro skulle regissera filmerna, men han hoppade av på grund av den försenade tidtabellen. Planen är att de två filmerna ska få premiär 2012 och 2013.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.