1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Inget är omöjligt för Alf Lundström

Nyheter • Publicerad 4 januari 2002

Det nya året 2002 har bara hunnit med några dagar ännu, vilket dock inte hindrar hjulen från att börja snurra ute i samhället.

Redan stundande trettonhelg bjuds det in till vernissager på olika platser i Blekinge, bland annat på Karibakka i Sölvesborg.

Där visar Alf Lundström från Tormestorp utanför Hässleholm målningar, i väntan på att ställa ut på Sollentunamässan i mars.

- När man sitter vid staffliet kan vad som helst hända, precis som i livet. Man känner att man lever och ingenting är omöjligt, säger Alf Lundström.

Från ungdomsåren på tidigt 60-tal har han visat ett allt större intresse för konstnärligt skapande. Först med krita och vattenfärg och sedan 1989 mer på allvar med akryl.

- Bilderna jag målar är oftast hämtade från bakhuvudet och handlar gärna om det komplicerade förhållandet mellan man och kvinna, berättar Lundström. Och fortsätter:

- Ibland kan det också bli intressant att fånga en rörelse, exempelvis en graciös stolt häst.

Under åren har Alf Lundström fått möjlighet ställa ut såväl inom som utanför Sveriges gränser. Mest då på olika gallerier inom landet där Karibakkas satsning, med vernissage lördag då konstnären lovat närvara, nu blir ytterligare ett steg på den vägen.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.