1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Indiska köttbullar

Nyheter • Publicerad 7 juli 2000

[kofta]

500 g blandfärs

1 hackad gul lök

1 hackad vitlöksklyfta

2 tsk malen ingefära

2 tsk malen koriander

1 hackad röd chili

1 ägg

salt, peppar

3 dl naturell yoghurt

1 knippa färsk koriander

Blanda ingredienserna till köttbullarna noga. Rulla till runda bollar och stek i mellanvarm stekpanna.

Samla bollarna i en form med lock så att de håller värmen.

Häll till sist över yoghurten och garnera med den hackade koriandern. Servera med ris, gärnabasmati.

Kökstipset: Var noga med att ta bort kärnorna när du använder chilifrukt. Då slipper du dö avkryddexplosion.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.