1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Idol-Ola" har blivit proffs

Ola slutade som fotbollspelare för att bli idol. Men han fortsätter att använda fotbollstermer. Nu är Ola på väg att lämna Allsvenskan för att bli proffs utomlands. Han satsar mot Europa med nya plattan.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2007

Från fotboll i division 1 till "Idol" till flickfavorit. Ola "Idol-Ola" Svensson har svårt att röra sig fritt.

- Det står tjejer var och varannan dag utanför min port, säger han.

På onsdag släpps Olas nya skiva.

Ola Svensson - för de flesta mest känd som "Idol"-Ola - har haft två yrken i sitt liv: fotbollsspelare och skivartist. Mycket riktigt återkommer han till fotbollsliknelserna genom hela intervjun.

- Det är precis som att bli proffs i fotboll, säger han om sin karriär efter "Idol" och fortsätter:

- Nu är det allsvenskan och jag ska till italienska ligan. Men på väg dit kanske jag måste få ett bra kontrakt i... typ Holland. "Natalie" spelas i sju länder nu, så jag är på väg.

Tävlingsinstinkten är det inget fel på. Han konstaterar glatt att han sålt mer än de flesta av de som slog honom i "Idol". Och han är förmodligen den av dem som har svårast att röra sig ostörd på stan. Redan i "Idol" var han flickfavoriten. Det har han fortsatt med.

- Jag var i Malmö och spelade härom veckan och då kom det fram en tjej och bara illgrät. På riktigt. Hon sa bara: "jag är så glad att få se dig".

TT Spektra: Vad sa du till henne?

- "Du ska inte vara ledsen" eller något sånt. Och hon bara: "'jag är inte ledsen, jag är glad'. Typ så där. Det är helt omöjligt att veta hur man ska hantera en sån grej.

Men den nya säsongen av "Idol" har han inte hunnit följa. De få glimtar av programmet han sett, har i alla fall gjort ett intryck på honom:

- Det är neutralt för mig nu. Förra året var det en märklig känsla att se på det eftersom man själv var med året innan.

Nya skivan "Good enough" innehåller hitten "Natalie" som spelats, sålt och säljer stora mängder. Och resten av skivan är samma typ av hittig pop.

- Innan var det mer Westlife-pop. Nu är det mer edgy, mer tuggmotstånd i låtarna. Vi har tänkt oss en åttiotalsflört. Det är nog den största skillnaden.

TT Spektra: Du gav upp en fotbollskarriär för att sjunga. Det är för många två drömyrken. Vad har du som andra inte har?

- Nu finns det ju risk att det låter drygt det här... men det finns folk runt omkring mig som har pratat om det här, och de säger att när jag bestämmer mig för någonting så lyckas jag med det. Jag har en otrolig vilja.

TT Spektra: Och vad har du bestämt dig för nu?

- Jag ska knäcka alla. Jag ska bli number one. Och jag ska satsa allt. Så är det.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.