1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Idol" har fått storhetsvansinne

"Idol" är tillbaka. Den här gången med högre medelålder, kö-rekord och en extra stor arenaturné i höst. "Jag kan stolt konstatera att vi har fått storhetsvansinne", säger Peter Jihde, programledare. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 6 september 2010
Foto: 

"Idol" är tillbaka. Den här gången med högre medelålder, kö-rekord och en extra stor arenaturné i höst.

Artistfabriken och tillika drömslaktaren "Idol" är tillbaka. För sjunde säsongen i ordningen ska Sveriges nya stjärna hittas, och tillbaka i jurystolarna är Andreas Carlsson, Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge.

På tisdagen sänds det första avsnittet i TV 4.

Bland de 13 000 sökande är det många som har satsat på rock i år, även om musikstilarna varierar och den mest populära audition-låten fortfarande är Jason Mraz dänga "I'm yours". Förklaringen till rockboomen stavas delvis förra årets vinnare Erik Grönwall, men också den rockintresserade juryn.

Om rock är en trend är de äldre sökande det också. Den första att få en guldbiljett av juryn är en 47-åring med "Idol"-drömmar.

Och juryn då? Kommer den att vara extra elak, extra taggad eller extra kul? Framförallt något mera skruvade i sina roller, enligt Anders Bagge.

Nytt för i år är att "Idol" ger sig ut på en ännu större arenaturné när finalen närmar sig. Utöver Stockholm, Göteborg och Malmö får även Karlstad och Luleå varsin direktsänd fredagsfinal. Dessutom ger sig även Laila Bagge Wahlgren och Andreas Carlsson ut på egna auditionturnéer för att hitta talanger, precis som Anders Bagge gjorde förra året då han bland annat hittade Tove Styrke, som slutade trea.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.