1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ibsenpris kan få högre prissumma

Det norska kulturdepartementet ger Liv Ullmann rätt. Det internationella Ibsenpriset bör ha en prissumma på mer än 1,5 miljoner norska kronor - i alla fall om priset ska få tyngd internationellt. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 16 november 2007

Det norska kulturdepartementet ger Liv Ullmann rätt. Det internationella Ibsenpriset bör ha en prissumma på mer än 1,5 miljoner norska kronor - i alla fall om priset ska läggas märke till och få tyngd internationellt.

- Vi tittar på om beloppet kan höjas, sade den norske kulturministern Trond Giske på fredagen i samband med att han och Liv Ullmann presenterade övriga medlemmar i kommittén.

I en intervju med nyhetsbyrån NTB förra månaden sade Liv Ullmann, som leder kommittén bakom priset, att prissumman var för låg. Hon föreslog ett belopp på mellan 4,5 och 6 miljoner norska kronor.

Det internationella Ibsenpriset ska delas ut första gången hösten 2008. Priset ska gå till en person, institution eller organisation som gjort extraordinära insatser i Ibsens anda.

I kommittén sitter bland andra Dagens Nyheters teaterkritiker Leif Zern, danske skådespelaren Ghita Nørby och Erik Stubø, chef för Nationaltheatret i Oslo. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.