1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hönseri med kackel och sång

Nyheter • Publicerad 22 april 2003

Det karlskronitiska Revygänget Nöjesklubben QL hade hönseri i Sparresalen i Karlskrona under påskhelgen under god ledning av sångaren och textförfattaren Christer Peters från Lyckeby.

Det var sång, dans och spex, om alltifrån rikspolitik till lokalaste sop- och poststation i Karlskrona. Lättsamt, småroligt med en del bra musik och dans.

Föremål för elaka kommentarer var bland annat den snart nerlagda posten. Mats Altvall gjorde ett bra nummer av när han skulle köpa frimärke på Stortorget i Karlskrona, vilket visade sig inte vara så lätt. Mycket tanter och många roliga sådana ingår revyn. (Varför är just tanter så trevliga att driva med?) Sonja Pettersson, Annica Stoltz, Ann-Sofi Rosenberg, Anja Ekberg och Carina Henriksson är några sådana. Men synd att skvallertanternas sittning på bänksoffan skulle få en så plump avslutning.

Penisattrapp i ena tantens väska. Är det så kul? Sexuella skämt är så tröttsamma. Dock ska erkännas att kockduellen i "tv-rutan" med Blekinges matskribent Ann-Mari Williamsson (Ann-Sofi Rosenberg), tv-kock-Tina (Carina Henriksson) och en inte så begåvad kockelev (Sonja Pettersson) var rolig.

Kontaktannonsen med en far som annonserar efter köpare av gårdens sugga ovetandes om att dottern annonserar efter äkta man, var ett annat nummer som gick hem hos publiken Även om det inte utnyttjades fullt ut.

Revyn bjöds också möte Göran Persson (Christer Peters), en gråtande Gudrun Schyman (Gudrun Oscarsson), en rolig sketch med en semesterplanerande familj med bland andra Anja Ekberg, känd från Sibbamåla revygäng, som mamma och Carina Henriksson som tonårsdotter, rymdbesök, paneldiskussion med Meta Sill från partiet VSHDSDAV (Vi som vill ha det som det alltid varit) och en hel del annat.

En extra eloge ska de fyra duktiga dansarna ha, Elin Birkested, Anna Johansson, Sophia Ljungberg och Lisa Thornéus. De gjorde flera bra dansnummer, bland annat i Spacedace och Rocka på.

Mycket arbete med gott resultat hade också lagts ner på scenkläderna. Bland de fina dräkterna fanns 1700-talskostymerna i Världsarvsscenen och dansarnas kläder i Spacedance och Christer Peters spågummeklänning.

Hönseriets revygäng har varit ett flitigt gäng under helgen med premiär på skärtorsdagen och sedan flera föreställningar under påsken. Annars hade en paus varit bra. Luften i Sparresalen räcker nästan inte i nära två timmar i en fullsatt salong, som nu var fallet vid annandagens föreställning.

Påskrevyn ligger nära Sandgrenska Manskörens Våryra. Manskörens hade sin föreställning för bara någon vecka sedan.

Om lite drygt en vecka kommer Blekinge Kårspäx med sitt spex Vittus till Sparresalen. Det känns tätt. Risken är att de konkurrerar ut varandra och att publiken sviker.

Jane Betts

Jane Betts
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.