1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hollywood stormar Stockholm

Rådhuset, Södermalm och Ingarö - snart stormar Hollywood-stjärnorna Sveriges huvudstad. Men Stockholm är bara början. Den amerikanska inspelningen av "Män som hatar kvinnor" påverkar en lång rad svenska orter. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 13 september 2010

Rådhuset, Södermalm och Ingarö - snart intar Hollywoodstjärnorna Sveriges huvudstad.

Men Stockholm är bara början. Den amerikanska versionen av "Män som hatar kvinnor" spelas in på en rad svenska orter.

Sedan en tid tillbaka befinner sig Rooney Mara i Sverige. Hollywoods egen Lisbeth Salader anlände i smyg och detaljerna kring den amerikanska versionen av Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" är omgärdade av ett stort hemlighetsmakeri.

Nu är det klart att Uppsala, Stockholms skärgård och flera platser i huvudstaden kommer att synas i den påkostade nyinspelningen.

Arbetet i Uppsala är omfattande. Busstrafiken på Drottninggatan i centrala Uppsala läggs om under nästan en månads tid eftersom husfasader och gatläggning ska göras om. Förberedelserna för filminspelningen skulle enligt planerna dra i gång på måndagen och scenerna filmas i månadsskiftet september-oktober.

TT Spektra har tidigare rapporterat om hur Hälsingland rustar för att ta emot filmteamet från Hollywood. Scener ska filmas utanför Bollnäs och sannolikt även i Gävle och Söderhamn. De scener som filmas utanför Bollnäs utspelar sig också på 60-talet, men i Stockholm filmas flera nutidsscener.

Chansen att få se Hollywoodstjärnor som Daniel Craig, Rooney Mara och Robin Wright är alltså stor om man håller sig i Stockholmsstadsdelen Södermalm eller utanför Stockholms rådhus i oktober.

Den svenska personal som arbetar för filmbolaget Sonys räkning är mycket förtegen om inspelningen av "Män som hatar kvinnor". Alla som jobbar i produktionen har skrivit på avtal om sekretess.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.