1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hobert får sex miljoner i filmstöd

Richard Hoberts "En enkel till Antibes" fick sex miljoner i stöd av Svenska Filmistitutet i augusti. Det var därmed den enda långfilmen som fick pengar under den här beslutsomgången. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 2 september 2010
Foto: 

Richard Hoberts "En enkel till Antibes" har fått sex miljoner kronor i stöd av Svenska filminstitutet i augusti, skriver Filmnyheterna.

Det var därmed den enda långfilmen som fick pengar under den här beslutsomgången. Samtidigt fick även åtta kortfilmer sammanlagt drygt tre miljoner kronor att dela på. Samtliga filmer som fick stöd, med undantag för Uzi och Lotta Geffenblads barnkomedi "Astons presenter", var dramaproduktioner.

"En enkel till Antibes" har premiär 2011 med Sven-Bertil Taube och Dan Ekborg i två av huvudrollerna. Det är Hoberts första långfilm sedan "Harrys döttrar" som kom 2005.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.