1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hemmagjord kebab

Nyheter • Publicerad 22 september 2000

Kan den nakna kocken så kan du.

1-2 kg färsk skinka (typ julskinka) eller hel fläskkotlettrad

2 nävar krossade fänkålsfrön

1 kruka hel rosmarin

2 nävar grovsalt

1 krossad vitlök med skal

peppar

1/2 dl olivolja

1/3 dl balsamvinäger

Lägg skinkan i blöt över natten för att bli av med överflödigt salt, låt svålen vara kvar.

Skär sedan skåror i svålen och gnugga in med peppar, vitlök, fänkål och rosmarin. Blanda oljaoch vinäger i en långpanna och låt skinkan vila där i en timma.

Tillsätt saltet sist och grilla skinkan efter vikt, ca en timma.

Skär i tunna skivor och servera med pitabröd, salsa samt fräsch fetaostsallad med dressing gjordpå lika delar citron- och olivolja.

Receptet på salsa kommer nästa vecka.

Kökstipset: Vinfläck på favviströjan? Slit av dig den och häll på salt direkt! Låt ligga ett par dar så suger saltet upp vinet. Tvätta sen.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.