Hemmagjord kebab
Kan den nakna kocken så kan du.
1-2 kg färsk skinka (typ julskinka) eller hel fläskkotlettrad
2 nävar krossade fänkålsfrön
1 kruka hel rosmarin
2 nävar grovsalt
1 krossad vitlök med skal
peppar
1/2 dl olivolja
1/3 dl balsamvinäger
Lägg skinkan i blöt över natten för att bli av med överflödigt salt, låt svålen vara kvar.
Skär sedan skåror i svålen och gnugga in med peppar, vitlök, fänkål och rosmarin. Blanda oljaoch vinäger i en långpanna och låt skinkan vila där i en timma.
Tillsätt saltet sist och grilla skinkan efter vikt, ca en timma.
Skär i tunna skivor och servera med pitabröd, salsa samt fräsch fetaostsallad med dressing gjordpå lika delar citron- och olivolja.
Receptet på salsa kommer nästa vecka.
Kökstipset: Vinfläck på favviströjan? Slit av dig den och häll på salt direkt! Låt ligga ett par dar så suger saltet upp vinet. Tvätta sen.