1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Här filmar Hollywood Millennium

Tystnad - tagning. Inspelningen av den amerikanska versionen av "Män som hatar kvinnor" har börjat. På en ö i Stockholms skärgård filmades på måndagen scener till storfilmen. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 20 september 2010

Tystnad - tagning. Inspelningen av den amerikanska versionen av "Män som hatar kvinnor" har börjat. På en ö i Stockholms skärgård filmades på måndagen scener till storfilmen.

Dimman ligger tät över vattnet. Under en stor gran står en grupp hemvärnssoldater i grå ylleuniformer. Hundförare med gevär och jägarkostymer leder spårhundar längs skogskanten.

Det här kunde har varit en skallgång i 1960-talets Sverige. Om inte skogen i Stockholms skärgård varit full av filmarbetare och funktionärer i gula reflexvästar. Inspelningen av den amerikanska versionen av Stieg Larssons succédeckare "Män som hatar kvinnor" har dragit i gång.

I skärgården filmas scener som ska gestalta de återblickar som är viktiga för intrigen i Stieg Larssons berättelse. Filmteamet tar ett stort parti av skogen och stranden i anspråk och vägspärrar hindrar obehöriga från att komma i närheten av inspelningsplatsen. Hemlighetsmakeriet kring inspelningen är stor. Alla som arbetar med produktionen har skrivit under avtal om sekretess.

Stockholms skärgård är en av många inspelningsplatser i Sverige. Scener kommer även att filmas i Uppsala, utanför Bollnäs och Katrineholm. Sannolikt även i Gävle och Söderhamn. I början av oktober drar filmteamet in i Stockholm för att filma utanför Rådhuset i centrala stan och i Stadsdelen Södermalm.

I skärgården syntes på måndagen inga spår av Daniel Craig och Rooney Mara som spelar Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist i nyinspelningen av "Män som hatar kvinnor".

Chansen att få en skymt av stjärnorna blir lite större när inspelningen kommer till Stockholm. Då filmas scener som utspelar sig i nutid och hela kvarter i huvudstaden spärras av.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.