1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Här är Karlskronapublikens  – och Sveriges favorit

Karlskronaborna har sagt sitt.
De har haft rätt förut.
Och visst vann Linda Bengtzing. Hon får sällskap i Globen av Charlotte Perelli.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2008

Med hjälp av en decibelmätare mätte BLT i går kväll publikens applåder. Förra gången schlagerfestivalen var i stan fick BWO och The Poodles mest applåder på första genrepet inför publik.

Det var också de som kammade hem de två finalplatserna i Globen.

Den som fick mest applåder denna gång var Linda Bengtzing. Publikens jubel nådde öronbedövande 107 decibel när schlagersångerskan rivit av Hur svårt kan det va?

Decibeltestet är högst ovetenskapligt. Men om Karlskronapubliken får bestämma är det inte finaltippade Charlotte Perrelli som får den andra biljetten till Globen.

Nej, det är schlagerrookien Daniel Mitsogiannis som sjöng och dansade sig in i publikens hjärta i ett konfettiregn i lila och guld. Då nådde mätaren 103 decibel.

Det var lika höga applåder som Kristian Luuk fick när han marscherade in på arenan tillsammans med Marinens musikkår.

Komikern Björn Gustafsson som i kväll pimplar alldeles för mycket glögg på scenen, gör handvolter och pratar könssjukdomar med svärmor väcker också rungande applåder hos publiken.

När det blev dags för låtsatsröstningen vid gårdagens genrep ropade några tjejer i publiken komikerns namn.

– Han är så kul. Hade det gått att rösta på honom hade vi gjort det, säger Sofie Sjövall Anari, 13.

Björn Gustafsson avslutade sitt framträdande med ett stagedive med buller och bång.

Karlskronapubliken gav balladsångerskan Sibel som såg ut som en älva på scenen lika höga applåder som Malmötjejerna i Calaisa. Om resten av schlagertittarna röstar som Karlskronaborna applåderar får de åka till Kiruna för att tävla i Andra chansen.

– Det är de populäraste artisterna som drar mest applåder. Jag gillar ballader och tycker Calaisa och Sibel var bäst, säger Kenneth Andersson från Backaryd i en summering av genrepet.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.