1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hanif Kureishi vinner Pinterpris

Författaren Hanif Kureishi har utsetts till mottagare av 2010 års Harold Pinter-pris. Han får priset för att han "berättar sanningen om livet i vår multikulturella värld", som delar av motiveringen lyder. (TT)
Nyheter • Publicerad 17 september 2010
Foto: 

Författaren Hanif Kureishi har utsetts till mottagare av 2010 års Harold Pinter-pris, uppger BBC. Han får priset, som är en hyllning till dramatikern och manusförfattaren Harold Pinter, för att han "berättar sanningen om livet i vår multikulturella värld", som delar av motiveringen lyder.

Kureishi har bland annat gett ut romanerna "Någonting att säga dig" och "Gabriels gåva".

Också den mexikanska journalisten Lydia Cacho prisas - hon får det pris som tilldelas skribenter som vågar publicera texter trots åsiktsförföljelse.

Cacho arresterades och åtalades för förtal 2005, sedan hon hängt ut framstående affärsmän i sin bok "Los demonios del Edén", om sexuellt utnyttjade barn i Cancun. 2009 släpptes boken "Jag låter mig inte skrämmas" på svenska.

Pinterpriset delas ut till en författare som är orädd och stark i sin övertygelse. Förra året tilldelades poeten Tony Harrison priset, som är värt motsvarande 11 000 kronor.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.