1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Han hoppas på Karlskrona

– Hänger du med upp på taket?
Första frågan är oväntad för David Lindgren. Men han är på.
– Självklart. Kul!
Nyheter • Publicerad 1 februari 2013
Foto: 

Jonas från Scandic lotsar oss genom korridor, stege och lucka. Karlskrona visar sig från sin bästa sida; bara lite vind, svag sol. David tar ändå det säkra före det osäkra och behåller mössan på.

– Man vill ju inte dra på sig något så här in i det sista, säger han.

Hälsan verkar dock på topp. Lindgrensk energi flödar ur ögonen och David gör snygga hopp framför fotograf Söderström.

Förra året var han nykomling i Melodifestivalen. I år är David Lindgren favorit.

Att saker kan ändras snabbt vet han. Då, för lite mer än ett år sedan, blev han inkastad i startfältet sedan Anna Järvinens bidrag ­dragits tillbaka i sista stund.

Kommer du att sjunga falskt på lördag och låta henne vinna, som tack?

– Jag har faktiskt tackat när jag träffade henne.

Det får räcka. David Lindgren är en vinnarskalle, siktar på topp tre.

– Men skulle jag inte gå ­vidare är jag inte den som surar på efterfesten. Klart jag blir besviken, men det skulle gå ändå.

Att han ställer upp även i år ser han som en del av ­varumärkesbyggandet. Men nästa år får det vara.

– I sommar blir det Diggiloo och i höst har jag en annan grej som inte är officiell än. Sedan har jag lärt mig att jag måste prioritera min familj. Under det år som varit, 2012, var jag bara ledig en vecka, så vill jag inte ha det. Jag vill kunna lägga energi på att vårda kärleken till min fru och min son.

I sitt cv kan David Lindgren skriva om gymnasiestudier på teaterlinjen samt tre år på Performing Arts School i Göteborg. Till det lägger han åren på musikalscenen, Wallmans salonger samt rollen som den unge Tomas Ledin.

Många vill bli stjärnor och tar en genväg genom program som Idol. Valde du rätt väg genom att utbilda dig?

– Absolut. För många handlar det kanske mest om att bli känd, för mig har det alltid handlat om att jag älskar allt som går att göra på en scen. Jag ville ha en utbildning och jag är glad att mitt stora geombrott i Melodifestivalen kom nu när jag är 30 år och har all erfarenhet. Hade det kommit när jag var 18 år vet jag inte om jag hade klarat det så bra.

Genombrottet har lett till att Lindgren axlar programledarrollen i barnprogrammet Fixa showen som troligen visas i tv i höst. Samt att han fick en filmroll – i princip som sig själv.

– Det där är ju riktigt kul. Maria Bloom, som gjort filmen, sökte efter en karraktär till en roll och kom inte på hur den skulle vara ­förr­än hon såg mig på tv. Hon skrev rollen, de hade audition och flera provfilmade.

Men ingen satte den förrän Maria ringde upp Lindgren själv. Som självklart fick rollen.

– Jag spelar väl inte riktigt mig själv, i filmen är jag sjuksköterska, heter Micke och är hockeytockig. Men personligheten är mycket jag.

Och hockeyintresset. David Lindgren spelade hockey till dess att han var 18 år och hjärtat klappar hårt för Skellefteå AIK.

Därför får den KHK-tröja han fått som present i logen ligga.

– Den kan jag ju tyvärr ­inte ha på mig, säger han med ett leende.

Så var det då bara det här med logen. Bättre än sist? (under en spelning i Karlskrona i somras fick David och hans dansare klä om i en baja-maja. Reds anm).

– Jag har fått en jättefin loge. Nog den bästa jag haft. Med bordshockeyspel.

 

Annelie Henrysson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.