1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Guggenheim letar konstnärer på nätet

Guggenheimmuseet vidgar vyerna och och letar konstnärer på nätet. I ett samarbete med sajten Youtube söker nu museet det bästa inom onlinevideo över hela världen. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 20 september 2010
Foto: 

Guggenheimmuseet vidgar vyerna och och letar konstnärer på nätet. I ett samarbete med sajten Youtube söker nu museet det bästa inom onlinevideo över hela världen. Under vinjetten Youtube Play har över 23 000 videokonstnärer skickat in sina bidrag, 125 finalister har valts ut och ska slutligen krympas ned till 20 stycken. Deras konst kommer slutligen att visas på Guggenheimmuseet i New York, enligt nyhetsbyrån Reuters.

I juryn som väljer ut de sista 20 bidragen finns bland andra filmskaparen Darren Aronofsky, indierockarna Animale Collective och den japanske konstnären Takashi Murakami.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.