1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fullt ös - som vanligt med Backyard Babies

Fullt hus. Och ett taggat Backyard Babies. Inget kunde gå fel när det evigt turnerande rockbandet kom till Karlskrona på torsdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2007

konsert

Det gjorde det inte heller. Backyard Babies ångar ut på scen till ett öronbedövande vrål och publiken, som tappert väntat längst fram och sett två mer än godkända förband, Helsingborgs främsta skinnrockare Von Benzo och skatepunkarna Neverstore, får sitt lystmäte.

Publikens favoriter För Backyard Babies är publikfavoriter i Karlskrona. De må spela här en gång om året, men det spelar ingen roll.

Det är skolavslutningskänsla varje gång och när veteranrockarna ställer sig i position längst fram på scenen vet alla vad som väntar.

80 minuter rå rockÕnÕroll och inte en tillstymmelse till ballad.

Så också sent på torsdagskvällen.

Visst har vi sett poserna förr och nog vet vi hur Dregen liksom rycker sådär neurotiskt på huvudet och i hela kroppen när han stapplar ut mot scenkanten för att möta publiken och sedan snabbt och lika ryckigt backar tillbaka, nöjd och tillfredsställd.

Vi vill ha poserna Men Backyard Babies är inte ett band vi ser för att bli överraskade. Vi vill ha poserna, den enbenta och lite lagom punkiga rockÕnÕrollen och inte minst sångaren Nicke Borgs fjäskande hyllningstal till oss.

- Vi har varit ute i Europa ett tag nu, käkat dålig mat, duschat i iskallt vatten och sett fula människor. Det känns härligt att vara tillbaka på hemmaplan, för Karlskrona känns som hemma, säger han och där och då exploderar hela rockpalatset Kino.

Det känns i alla fall så. Även om det händer igen och igen, ändå fram till konserten är slut vid halv ett. Allt är med andra ord precis som vanligt när Backyard Babies barrikerar trupperna och går till attack.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.