1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Frida från Kallinge vidare i Idol

Nu gör Frida Östergren från Kallinge upp om en finalplats i Idol.
Den 29-åriga sångerskan gick vidare efter ännu en hyllad insats på tisdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Foto: Christian Hylse

15 000 personer sökte till höstens Idol. Nu återstår 54 artister som alla drömmer om en plats i finalomgången nästa vecka. Blekinges hopp Frida Östergren är kvar i tävlingen och tycker hon gjorde ett bra framförande, men tanke på omständigheterna.

– Jag hade ont i halsen och var lite hes, men det gick hyfsat ändå. Först trodde jag att det var kört, att jag skulle få lämna tävlingen, men när juryn sedan skickade fram mig och några andra på scen så trodde jag att det fanns en chans. Flera av de andra som stod längst fram på scen när juryn avslöjade vilka som gick vidare, var sådana som hade fått mycket beröm tidigare.

Det fick Frida Östergren efter framförandet av låten Stoppin' the love också. Hennes version av låten, som är skriven av den skotska singer/songwritern KT Tunstall, gillades av juryn.

– Det var verkligen nervöst att sjunga a cappella, helt utan komp eller band. Men jag förmodar att de vill testa oss i olika sammahang, både solo med komp och a capella och tillsammans med andra.

Nästa steg i slutkvalet blev att bilda en kvartett med tre andra Idoldeltagare. En uppgift som inte var den enklaste.

– Fast i gårdagens program verkade som att jag hade svårt att hitta några att sjunga med. Det var svårt för många. Det blir en konstig situation när 54 personer får fem minuter på sig att bilda en kvartett. Men det känns som att TV4 vill utmåla mig som en revanschsugen kämpe bara jag sitter i rullstol.

Hon tycker att allt fokus borde ligga på hennes musikaliska insats.

– Jag är inte med i Idol för att bli kändis. Jag vill syssla med musik och hoppas få en spela i en skiva inom en snar framtid. Det är allt jag vill.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.