1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Filmrecension: The kids are all right

Syskonen Joni och Laser bestämmer sig för att leta upp sin biologiske far. Något som deras lesbiska mammor tycker är en fasansfull idé. En charmig och viktig dramakomedi som värmer fint en stund i biomörkret. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 15 september 2010
Foto: 

Genre: Drama/komedi

Premiär: 17 september 2010

Med: Annette Bening, Julianne Moore, Mia Wasikowska med flera.

Regi: Lisa Cholodenko

Speltid: 1 tim 44 min

Censur: Barntillåten

Betyg: + + +

Kontrollfreaket Nic (Annette Bening) och drömmaren Jules (Julianne Moore) har varit gifta under många år. De har två barn som har hunnit bli tonåringar. Dottern Joni är Nics biologiska barn och sonen Laser är Jules. Båda har samma pappa - spermadonatorn Paul. När Joni fyller 18 år bestämmer sig syskonen för att leta upp sin far, trots att deras mammor tycker att det är en fasansfull idé. Och så klart blir det inte en helt lätt omställning för familjen att få en ny medlem, även om han visar sig vara en avslappnad och ganska skön snubbe.

Med "The kids are all right" lyckas Lisa Cholodenko med konststycket att göra en film om lesbisk kärlek som varken känns konstlad eller speciellt klyschig. Snarare gör hon ingen en stor grej av att Nic och Jules är gay, utan fokuserar på deras relation och den relation de har till sina barn. Och Bening och Moore spelar kärleksparet Nic och Jules lika perfekt som övertygande.

Tyvärr pendlar "The kids are all right" lite väl snabbt mellan fnisskomedi och allvarligt drama och skämten blir ibland lite väl sunkiga. Men när det kommer till kärleksdramat känns "The kids are all right", till skillnad från många andra romantiska filmer, verklig och på riktigt. En söt och gullig historia, som kanske inte är ett mästerverk, men som värmer väldigt fint för stunden.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.