Kultur & Nöje

Fansen i Melodifestivalklubben får ett fint mottagande från en av sina egna

Kultur & Nöje Artikeln publicerades

Först blev hon Karlskronas bröllopskoordinator. Nu fixar hon Melodifestivalen.
Men det är onek- ligen ett annorlunda uppdrag för schlagernörden Sophia Ahlin, som i vanliga fall brukar betrakta den kringresande cirkusen lite från andra sidan.

Ja, man får säga schlagernörd till Sophia Ahlin.
– Det är ju det jag är. Jag har nog alltid älskat Melodifestivalen, säger Sophia Ahlin, som de senaste sju åren har följt alla deltävlingar på plats.
De flesta av dem har hon följt som ackrediterad för den synnerligen aktiva och internationellt verksamma klubben OGAE, vars svenska smeknamn kort och gott är Melodifestivalklubben.

Detta hennes stora intresse har inneburit sex veckors resande om året, från onsdag till söndag.
– Det är de roligaste veckorna av alla, säger Sophia, som ser Melodifestivalklubben som vilken supporterklubb som helst där människor som delar intresse för samma lag åker i väg och tittar på matcher tillsammans.
För tre år sedan kom moderaten Sophia Ahlin med i kommunstyrelsen i Karlskrona. De tyngre politiska uppdragen och hennes egna företag har dock inte dämpat hennes vurm för Melodifestivalen.

Men i år ingår hon alltså i projektgruppen och kommer att bli den som tar emot det kringresande melodifestivalgänget och alla artister.
– Det känns lite konstigt. Jag har varit backstage massor med gånger, men jag har aldrig varit på den här sidan, säger hon och konstaterar att många i tv-produktionsgänget har blivit hennes vänner.
– Det är ju inte så ofta namnen där ändras.

    Under de närmsta dygnen kommer uppåt 15 personer från Melodifestivalklubben till Karlskrona. Och deras lokala kontaktperson kommer givetvis se till att de har det så bra som det bara går.
    Hon har för övrigt mycket höga förväntningar på årets arrangemang.
    – Det verkar onekligen som om SVT satsat extra mycket, det märks inte minst på all teknik som ska in i arenan.

    Vem som vinner?
    – Ja, Bert Karlsson tror på David Lindgren och han brukar ju ha hyfsad koll.