1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Få kan partiernas kulturpolitik

Varannan väljare hävdar att kulturen spelar en viktig roll när de väljer politiskt parti. Men fyra av fem vet inte hur partiernas kulturpolitik ser ut, visar en opinionsundersökning av Sifo beställd av Göteborgs-Posten. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 15 september 2010
Foto: 

Varannan väljare hävdar att kulturen spelar en viktig roll när de väljer politiskt parti. Men fyra av fem vet inte hur partiernas kulturpolitik ser ut, visar en opinionsundersökning av Sifo beställd av Göteborgs-Posten.

Kulturen tycks vara viktigast som valfråga för väljare över 65 år och strax över genomsnittssiffran hamnar även åldersgruppen 18-29 år.

Kulturpolitiken har störst betydelse för dem som röstar på det rödgröna blocket jämfört med alliansens väljare.

Däremot är det få som känner till partiernas kulturpolitiska program. Bara två procent i Sifoundersökningen säger att de har stora kunskaper om sitt partis kulturpolitik. Fyra av fem svarar att de har små, eller inga kunskaper alls om detta.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.