1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Eva Rydberg prisad i Skåne

Skådespelerskan och regissören Eva Rydberg har tilldelats Region Skånes kulturpris för 2007 på 100 000 kronor. Hon tog emot priset under en ceremoni på Inkonst i Malmö på torsdagen. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 15 november 2007

Skådespelerskan och regissören Eva Rydberg har tilldelats Region Skånes kulturpris för 2007 på 100 000 kronor. Hon tog emot priset under en ceremoni på Inkonst i Malmö på torsdagen.

"Eva Rydbergs artistiska signum är den komiska talangen och det fenomenala kroppsspråket. Med stark skånsk förankring har hon fått folkets kärlek även på riksplanet och ofta kallats Sveriges främsta komedienn", lyder delar av motiveringen.

Eva Rydberg har under hösten spelat vidare med uppsättningen "Den stora premiären" på Intiman i Stockholm. Bröderna Marx-hyllningen har varit sommarens uppsättning på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Rydberg har lett teatern sedan Nils Poppe avsade sig uppdraget 1994.

I månadsskiftet november/december presenteras nästa års sommarlustspel. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.