1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

En tre timmar lång orgie i ljud och ljus

Pink Floyd-piraterna i Shine On sparade inte på kilowatt-timmarna när de spelade på Karlshams stadsteater i lördags. Ett par hundra betalande guidades genom Pink Floyd-historien med en tre timmar lång orgie i ljud och ljus.
Nyheter • Publicerad 18 april 2005

Shine On är långt ifrån den typ av coverband som spelar på 40-årsskivor. När frontmännen Hans Shakonat och Magnus Nilsson turnerar har de med sig nästan tjugo personer, surroundljud och en ljusrigg i äkta Pink Floyd-stil som stundtals ger känslan av att titta rakt in i solen.

När de spelar på Karlshamns Stadsteater är det knappt halvfullt. Publiken är förvånansvärt blandad, men består ändå till stor del av medelålders män som uppskattar tre minuter långa gitarrsolon.

Showen inleds akustiskt och tar sig efterhand större uttryck. Rökmaskiner, laserstrålar och konceptfilmer på rund duk ger låtar från The Wall och The Dark Side of the Moon en extra dimension.

Vid ett tillfälle bärs en talarpulpet in på scenen och maskklädda män lyser med ficklampor i stolsraderna. Då hörs ett klirr från publiken när insmugglade ölflaskor göms undan.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.