1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

En sommar full av kultur och nöje

Nyheter • Publicerad 16 maj 2014
Foto: 

Inget Gyllene Tider i år.

Men ändå en sommar med musik, kultur och underhållning över gränserna.

Nöjes- och kultursommaren i Blekinge kan vara den bästa någonsin.

Stora ord, men faktum är att det var många år sedan vi hade en så späckade sommar, när det gäller arrangemang.

Sweden Rock Festival har ett av de senaste årens starkaste startfält. Och Hasslöfestivalen har det i särklass mest intressanta någonsin, med toppbokningar som First aid kit, Ulf Lundell och Timbuktu.

Diggiloo återvänder också till Ronneby. I år blir det ingen sverigepremiär, men det behöver inte betyda en sämre helkväll, utan tvärtom. Gänget, med Lena Philipsson i spetsen, lär vara slipade till max inför showen i Brunnsparken. För en gång skull slipper blekingarna kvällskylan i juni och det något tveksamma äran att bevittna ett genrep.

Att rusa runt på alla arrangemang i Blekinge i sommar kan bli en kostsam historia. Men tänk på att många arrangemang faktiskt är gratis. Som exempelvis den lilla Live Green-festivalen i Hoglands park första helgen i augusti. Där har alla chansen att se en av landets mest underskattade popartister, Kristian Antilla. Och såklart den numera mytomspunne poplegenden Jakob Hellman.

Och för all del - missa inte Sabaton i Brunnsparken den 8 augusti.

Det lär bli sommarens mest dynamiska och explosiva show.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.